ACC.jpg
Krant Quotes, Opleiding

Aviation Competence Centre: "Wij doen veel om meer studenten te werven”

08 juni 2018

"Onze studenten zijn ook perfect op andere technische functies inzetbaar"

Het Aviation Competence Centre is onderdeel van het Techniek College en, zoals we concludeerden uit vele gesprekken op Aviation Valley, een onmisbare schakel in het gebied. Giel Delbressine is trainingsmanager en praat ons bij over de ontwikkelingen in technisch onderwijsland.

Delbressine heeft met zijn team veel bereikt op Aviation Valley. Hij geeft aan: “Binnen ons team heeft vrijwel iedereen zijn sporen in de luchtvaarttechniek verdiend. Met dit team hebben we deze hele locatie hier opgebouwd. Die was voorheen een testcentrum voor piloten. In onze hangaar staat een deel van een Boeing 707 van de NATO. Onze studenten hebben zelf ook meegewerkt aan de ontmanteling en opbouw.”

Instroom verhogen

Een aantal jaar geleden is de vliegtuigonderhoudsopleiding, niveau 3 en 4, Part 147 gecertificeerd door het Europese EASA. Delbressine: “Dat betekent dat we topbasistechnici kunnen afleveren die overal in Europa aan de slag kunnen. En het betekent ook dat andere Europese studenten bij ons kunnen komen studeren. Onze huidige ervaringen met een opleidingscentrum in Barcelona en Bonaire tonen aan dat dit perspectief biedt. Maar we zitten daarmee niet stil. Om het niveau nog verder te verhogen zijn we met alle vijf ROC’s in Nederland die vliegtuigtechniek aanbieden, een niveau 5 opleiding aan het ontwikkelen. Dit zit eigenlijk tussen mbo en hbo in. Hiermee kunnen we hopelijk nog meer studenten enthousiast maken.”