Corendon.jpg
Ondernemen, Krant Quotes

CEO Corendon: “De populariteit van luchthaven Maastricht overtreft onze verwachtingen”

11 maart 2019

Door de uitbreiding van het aantal bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA), momenteel in totaal 23, is het aantal reizigers bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De luchthaven krijgt jaarlijks zo’n 135.000 passagiers over de vloer. MAA blijkt een populaire uitvalsbasis voor zowel de Nederlandse als de Belgische reiziger. Een kwart van alle vakantiegangers die al geboekt hebben voor volgende zomer vertrekt vanuit Limburg.

Die drukte merkt ook Corendon, de grootste luchtvaartmaatschappij op MAA, die gespecialiseerd is in vakanties. Ruim de helft van de vakanties voor april en mei zijn bij Corendon al verkocht. Steven van der Heijden, CEO Corendon: “Begin 2018 waren veel populaire data voor de voorjaarsvakantie van 2018 al uitverkocht, dus wij merken dat dit jaar onze vakantiegangers op safe spelen en op tijd boeken.”

“Als we het huidige aantal geboekte vakantiegangers vergelijken met het aantal op hetzelfde moment vorig jaar, lopen we nu circa 28 procent voor. Dit heeft voor een groot deel te maken met de revival van Turkije, maar ook Griekenland en Spanje zijn populair. De populariteit van luchthaven Maastricht overtreft weer onze verwachtingen. Wij bieden dit jaar veel meer vakanties aan met vertrek vanaf de Limburgse luchthaven: 140.000 in plaats van 100.000. Ruim 30 procent van deze vakantiegangers komt uit België”, aldus nog Van der Heijden.