Intergarde.jpg
Krant Quotes, Veiligheid

Intergarde over nieuw camerasysteem voor Aviation Valley: “Wij zijn de oren en ogen van de politie”

18 februari 2019

Over het camerasysteem op Aviation Valley is al veel gezegd. Intergarde besloot er actie op te ondernemen en investeerde in “de oren en ogen van de politie”.

Op de foto: Heinz van der Linden

Heinz van der Linden, development manager bij Intergarde, vertelt: “Het bestaande cameraproject lag al even stil, er waren geen opbrengsten meer. Wij hebben gekeken of wij er iets mee konden en het antwoord was een absolute ‘ja’, en daarom hebben we ook een ton geïnvesteerd waardoor Aviation Valley nu optimaal beveiligd is. We werken samen met de bedrijvenvereniging, de politie en de gemeente. We hebben nieuwe camera’s opgehangen, ook bij de toegangswegen van het terrein.”

Maar wat gebeurt er dan precies? “De camera’s kunnen 360 graden draaien, tot 36 keer inzoomen en herkennen kentekens”, gaat Van der Linden verder. “Wij kunnen hiermee dus virtueel surveilleren. Het systeem maakt automatisch contact met het politiesysteem, maar we kunnen het ook koppelen aan beveiligingssystemen van ondernemers. Als een ondernemer een inbraak meldt bijvoorbeeld, kunnen wij vanuit onze meldkamer meteen meekijken naar de beelden van het betreffende bedrijf, maar ook de vluchtwegen in de gaten houden. De pakkans vergroot daar aanzienlijk door. Je zou kunnen zeggen dat wij fungeren als de oren en ogen van de politie.”

“In de regel loopt het aantal aangiftes in een bepaald gebied waar onze camera’s hangen met 50 procent terug. Aviation Valley is daarbij een goed onderhouden en overzichtelijk terrein, waar ook een organisatie als de Marechaussee aanwezig is. Daarnaast zitten er bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben. Zo is Eurocontrol een belangrijke partner voor ons. Dit alles zorgt ervoor dat we het qua veiligheid goed voor elkaar hebben op Aviation Valley.”

Het systeem wordt nu gedragen door bijdragen van ondernemers. Van der Linden: “Hoe hoger het risico en hoe gevoeliger de goederen, hoe hoger de bijdrage logischerwijs is. Door lid te worden van Intergarde draag je als ondernemer bij aan gezamenlijke verantwoording voor de beveiliging van het gehele terrein. Bovendien heb je een aanspreekpunt... Wij hebben een meldkamer, maar ook bijvoorbeeld een technische dienst van 35 mensen die 24/7 voor je klaarstaan.”

Meer informatie of interesse in het camerasysteem? Je kunt je melden bij Heinz van der Linden, Intergarde via h.vdlinden@intergarde.nl.