aviation-valley-logistieke-locatie.jpg
Ondernemen

Interview met Rob Van Rooijen

26 februari 2018

Directeur Land Development Aviation Valley Rob Van Rooijen:

‘Het kan snel gaan; je moet er nú bij zijn’

Rob van Rooijen is als directeur van Land Development Aviation Valley verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het business park. Zijn plan: zichzelf zo snel mogelijk overbodig maken. Het bedrijventerrein is al voor de helft uitgegeven. “De resterende bouwkavels zouden zomaar eens snel vergeven kunnen zijn.”

“Het kan snel gaan”, zegt Van Rooijen. “De druk op de luchtvracht is enorm. De volumes nemen toe, terwijl andere luchthavens in Nederland steeds minder ruimte hebben om te groeien. Dat merken we wel aan de stijgende belangstelling van luchtvaart- en logistiekgerelateerde bedrijven. Dat is ook de markt waarop we acquireren. Niet dat andere bedrijven niet welkom zijn. Maar transportgerichte bedrijvigheid heeft natuurlijk wel het meeste voordeel van de unieke locatie van Aviation Valley. Daarmee geven we ook een heldere signatuur aan het business park.”

Optimaal profiteren van elkaars expertise

Door clustering van logistieke activiteiten rond Maastricht Aachen Airport kunnen bedrijven optimaal profiteren van elkaars expertise, verwacht Van Rooijen. “Er is op transport- en luchtvrachtgebied al veel kennis gebundeld in de omgeving. Bedrijven met aanvullende dienstverlening ondersteunen elkaar en met de komst van meer bedrijven naar het gebied zullen die synergie-effecten steeds groter worden.”

Toenemende vraag naar bedrijfskavels

Toenemende vraag naar bedrijfskavels Wat ook helpt, is het gewijzigde bestemmingsplan voor Aviation Valley. De vestigingsmogelijkheden voor bedrijven zijn daardoor flink toegenomen. Tegelijk zorgen de ontwikkelingen op de beleggingsmarkt voor een toenemende vraag naar bedrijfskavels, zegt Van Rooijen: “Voor vastgoedontwikkelaars is de markt nu aangenaam. De risico’s zijn lager, dus investeerders nemen vaak genoegen met lagere rendementen. Zeker op zo’n toplocatie en met een goede huurder. Er zijn ook weinig alternatieve beleggingsmogelijkheden.”

Snel bij zijn

Van Rooijen ziet nog een reden waarom de ontwikkeling van bedrijventerrein Aviation Valley in een stroomversnelling raakt. “Er zijn gewoon niet zoveel kavels meer in de regio. Zeker niet zo dicht bij een vliegveld. Je moet er echt nú bij zijn. Er komt hier geen meter meer bij.”