Verlaten pand.jpg
Veiligheid

Pas op voor krakers

15 november 2019

Naarmate bedrijfspanden langer leegstaan neemt het risico op krakers toe.

Als eigenaar van een leegstaand pand zie je liever niet dat krakers je pand als hun huisvesting gaan gebruiken. Wat kun je doen om te voorkomen dat je leegstaande bedrijfspand gekraakt wordt?

  • Verhuur via een leegstandsbeheerder. Dit zorgt ervoor dat je pand verhuurd kan worden voor korte periodes. Hierdoor heb je niet te maken met huurdersbescherming en kun je het pand laten verhuren tot het moment dat je het zelf weer nodig hebt.
  • Zorg voor beveiliging / toezicht op je pand. Ben je gevestigd op de Beatrixhaven, Bosscherveld of Randwyck dan is aansluiten bij de collectieve beveiliging (fysieke en virtuele surveillance) een slimme zet! Klik hier voor meer info.

Toch gekraakt?
Maar wat doe je als blijkt dat het pand toch gekraakt is? Het belangrijkste is om direct actie te ondernemen. Naarmate de tijd vordert en de krakers je pand langer bewonen, wordt het in juridisch opzicht lastiger om het pand te laten ontruimen. Dit geldt temeer als je als eigenaar op de hoogte bent van de krakers, maar desondanks geen actie onderneemt! Doe daarom zo snel mogelijk aangifte bij de politie.