foto bijeenkomst bereikbaarheid.jpg
Bereikbaarheid

Terugblik themabijeenkomst bereikbaarheid en mobiliteit Aviation Valley

09 november 2022

In het kader van ons kernthema bereikbaarheid hebben Arriva en GoodMoovs op 9 november 2022 ondernemers geïnformeerd over het stimuleren van alternatieve mobiliteitsopties zoals OV, fiets en e-carsharing.

Naar aanleiding van een mobiliteit enquête die is uitgezet door Aviation Valley en Arriva blijkt dat het merendeel van het terrein met de auto naar werk komt. Dit is ook logisch gezien de gunstige ligging aan de snelweg. Desondanks is het belangrijk om bewust te zijn van alternatieve duurzame vormen van mobiliteit zodat werknemers zelf de keuze kunnen maken op welke manier ze reizen.

Zo heeft Aviation Valley via buslijn 30 aansluitingen met het OV vanaf Sittard, Maastricht en Heerlen. Op deze verbindingen gaat 2x per uur een trein/bus waarbij de reistijd respectievelijk 37, 26 en 44 minuten is. Om het reizen met OV nog makkelijker te maken biedt Arriva de Glimble app aan. Hiermee kun je zonder OV-kaart je reis plannen, boeken en betalen. Declareren is niet meer nodig en je ontvangt maandelijks één zakelijke factuur. Speciaal voor gebruikers op Aviation Valley is een probeer aanbod samengesteld:

  • individuele gebruikers van Glimble krijgen 1 jaar lang 5% korting op alle Arriva bus en treinreizen in heel Limburg
  • werkgevers die Glimble aanbieden krijgen 1 jaar lang 15% korting op alle Arriva bus en treinreizen in heel Limburg + gratis Arriva deelfiets

Daarnaast ben je met Glimble voorbereidt op de nieuwe wetgeving die per 1-1-2023 ingaat. Deze verplicht bedrijven met meer dan 100 werknemers de CO2-uitstoot van woon-werk en zakelijk verkeer te registreren en rapporteren. Met Glimble registreer je namelijk automatisch alle zakelijke kilometers en type vervoer.

Vervolgens heeft GoodMoovs uitleg gegeven over de voordelen van e-carsharing. Via het platform van GoodMoovs is het mogelijk om elk type elektrische auto te registreren. Hierdoor is geen handmatige kilometeradministratie meer nodig en geen fysieke sleuteloverdracht. Het is te gebruiken voor zakelijk en privé waarbij er geen afzonderlijke bijtelling is voor privéritten.

Wilt u meer informatie ontvangen of direct in contact komen met Arriva of GoodMoovs, mail dan naar info@aviationvalley.nl

De presentatie kunt u hier bekijken: Presentatie themabijeenkomst bereikbaarheid & mobiliteit 9-11-2022